Date med Åsa & Elsa!

Nu äntligen har jag fått träffa Elsa och Åsa.... Eller Åsa och Elsa... För det var Åsa som födde Elsa och inte tvärtom, och det på pricken 2 månader innan Neo behagade komma ut.

En lunch på stan blev det...mycket mycket trevligt! Elsa var ett riktigt charmtroll som flörtade järnet med tant Annelie. Jättekul å träffa dom efter så lång tid...  Tänk att några timmar kan rinna iväg så fort när det är småttingarna med.

Men nu får vi se till att det blir oftare helt enkelt!

 
Charmtrollet Elsa och söta Åsa                              Neo gästade i Åsas knä!

Förkylda!

Jag är förkyld...Tobbe är förkyld å nu fattas det bara att Neo också ska bli det. Vi får hoppas att han slipper!



No more Otrivin Comp!

Neo skötte sig exemplariskt på 2 månaderskontrollen igår! Jag satt å peppade lilleman  på vägen dit att han skulle kissa på farbror doktor. Sagt och gjort...Neo tog i (kanske lite i överkant) med att både kissa när blöjan var väck och sen även nysa en riktig stänkare på läkarens när hon lutade sig över honom (ni som känner Neo vet hur det brukar stänka). Hehe...lyder sin mor redan från början ;) Trots detta så fick lilleman högsta betyg av henne (ja, det var ingen farbror till dr). 2 månader gammal kunde vi även konstatera att han växer på både bredd och längd (följer sin kurva m.a.o), 6345g tung och 62,5cm lång.

Jag har dragit på mig en förkylning och fick iom det möjligheten att testa nya Otrivin Comp som har gått het i tv-rutan under reklampauserna. Ska hjälpa mot både täppa och rinnsnor. Höll den vad som lovas? Svar JA!!! Hur skönt är inte det då, att slippa rinnsnor OCH nästäppa? Men jag kan avslöja att en av alla biverkningar var att slemhinnan i näsan blev som Saharaöknen direkt. Det resulterade i näsblod och brännande näsa för min del. Så blodspåren vid vaksalatorg......dom är jag skyldig till! Läste även i fass att nässprayen skall undvikas vid amning..så no more Otrivin Comp för min del!

Såhär kan det se ut efter användning av Otrivin Comp!

( För övrigt upplyser fass om att: symtomen vid överdos är svår yrsel, svettning, mycket låg kroppstemperatur, huvudvärk, långsamma hjärtslag, försämrad andning, koma, högt blodtryck som kan efterföljas av lågt blodtryck. Andra symtom kan vara muntorrhet, svårighet att fokusera med ögonen och hallucinationer. Överdosera med andra ord inte denna nässpray....för guds skull!!! )

Å så var det det här med listor...

....!

Kom igen...ni är inte så många som besöker min sida men ni som gör det kan väl ägna ngn x-tra minut åt att svara på en av få listor som någonsin kommer hamna på denna blogg!?!....Så hemskt jobbigt är det inte för er ;) ...men det är himla kul för mig å se vilka ni är :)  (eller snarare kul å se vilka det är som ids svara)!

1. Vem är du?
2. Är vi kompisar?
3. Hur och när träffades vi?
4. Tycker du om mej?
5. Skulle du kunna krama mig?
6. Ge mig ett smeknamn och berätta varför du valde just det.
7. Beskriv mig med ett enda ord!
8. Vad var ditt första intryck av mig?
9. Är du fortfarande av samma åsikt?
10. Vad påminner dig om mig?
11. Om du skulle kunna ge mig vad som helst, vad skulle det då vara?
12. Hur bra känner du mig?
13. När sågs vi senast?
14. Tänker du sätta den här listan i din egen blogg för att få veta vad jag tycker om dig?

Polly X-mas!

Såhär i juletider och för den som inte redan upptäckt den...Polly har kommit med en julspecial! En blandning med smaker som kanel, glögg, saffran, marsipan, knäck och vanilj. Den måste ni prova...för den blandningen var god. Annars föredrar jag gamla hederliga Polly Original.


Helgen mys!

Japp...middagar med nära å kära både fredag å lördag...kan inte bli bättre (Neo gjorde succé i sin nya allt i ett body i lördags: skjorta/finväst/slips-body). Å så kom det en MASSA snö i helgen oxå....å det snöar ännu. Så ok, det kunde bli bättre!!! Älskar snön... Imorgonbitti ska jag bege mig ut på långpromenad.

Idag har inget blivit av som jag tänkt då jag somnade vid 5 imorse....å då kan ni ju räkna ut att det var fröken sömntuta som inte gick upp förrän vid 11-tiden. Återträff på MVC med alla nyblivna föräldrar å bebisar...det var oxå mys!

MR.HANDSOME:



Heldagsmys å Heroes!

Japp...när andra njuter utomhus i det fina vädret så valde familjen på Hurtigs..att bara mysa i soffan idag. Jag å Neo hade pyjamas på oss fram till eftermiddagen. Åhh så skönt det har varit. För ett tag sen plöjde vi igenom säsong 4 av Lost. Nu har vi, efter rekommendationer från Martin å Sara, upptäckt serien Heroes. Så idag har vi sett ett par avsnitt av säsong 1....verkar vara riktigt bra.

Efter lite uppfräschning sitter jag i stunden å fördriver lite tid tills jag å Neo ska ta en promenad hem till Lina å träffa tjejerna. Det blir middag å Idol.

Kan man ha en bättre fredag!?! Tror inte det...jag njuter!



Serien Heroes- kan varmt rekomenderas.....so far!

En sväng på stan.

Jag å T å en sovandes Neo spenderade några härliga timmar på stan idag. Lite shopping till hemmet och mössa/vantar/halsduk till både mig å T...å så kunde jag ju inte låta bli att köpa ett par riktigt snygga jeans till lilleman. Mottot snyggt, men framförallt bekvämt å praktiskt, försöker jag hålla mig till i alla lägen. Men vem kan t.ex. motstå att köpa slirre till nyår? Sen e frågan om herrn tycker det är skönt men märker jag att han inte gör det...ja, då åker slirren av!!!
Måste passa på att tacka alla ni som köpt sååå fina kläder till Neo. Tack tack tack!!! Ni är för rara!

Ett litet axplock från Neos garderob:





Heja tuttisar!!!

Återbesök till farbror dr på MVC idag- allt såg bra ut. Pratade lite förlossning och han sa att under nästa graviditet (om jag nu blir gravid fler gånger) så ska det göras både glucosbelastningar x flera och tillväxtultraljud iom att Neo var "tung för sin ålder". Det känns ju bra att de vill ha lite mer koll på en å även att kunna vara väl förberedd på ännu en dunderklump (om så är).

Fick även nässpray för att få igång amningen lite bättre...får se om det funkar. Så nu håller jag på att tuttarna inte sviker ;) Go tuttar..go tuttar!!!!

För 8 veckor sedan ganska så exakt så tog jag mina första stapplande steg efter förlossningen, då Spinalen släppt. Stor har blivit större och Lilleman är just nu alltså 8veckor + några timmar. Just nu ligger han på soffan i mjölkkoma. Kommer förmodligen vakna om ett par timmar för mer mat å blöjbyte. Därefter är det skratt å en massa prat..ända till hans huvud börjar gå från sida till sida = trött. Då tar det någon timme, (med en hel del skrik) sen släpper han åter in John Blund.


Neo 8 veckor!

Ute snöslaskade det idag...

...men jag å Neo spenderade dagen inomhus. Närmare bestämt på Gränby centrum å lite "häng"med Fia å Hedda och Tessan å Svea. Så supertrevligt!  Kunde heller inte hålla tassarna i styr utan kom ut från en klädesbutik med en kasse i handen. Näe...ingen shopping till mig men lilleman fick 2 par nya brallor å en body. Det finns ju ett hav av kläder å det är sååå svårt att motstå....


Babyträff på gränby med Tessan å Fia!

Idag är jag 23 år!

Japp...enligt Wii är jag 23 år och i ganska god form!! Haha....tror inte riktigt jag kan lita på Wii längre för jag är allt annat än i form. Vägde mig i Wii med lilleman i famnen och fick veta att han väger ca 6,2kg.

Hur ung kan jag bli??



Ja, det undrar jag. Idag var jag 35 år i Wii fitness bodytest. Första gången jag testade så var jag 42år. Igår lyckades jag komma ner i min verkliga ålder, 28år, (jag=supernöjd) å det efter att ha kommit hem från sjukhus för bara ett par veckor sedan och relativt nyförlöst.

Jag får ju inte träna på ett tag framöver men lite balansövningar med Wii kan ju ändå inte skada....så här hemma tränar jag bland annat slalom och backhoppning för fulla muggar. Kan varmt rekomendera detta spel/träningssätt. Är hur kul som helst och man kan träna riktigt hårda pass. Fråga T....han har träningsvärk idag! :)

Farmor å farfar, babygym å julpynt.....

I helgen har vi haft Neos farmor och farfar på besök. Eftersom det är lite avstånd mellan oss (dom bor i Växjö) så kan vi ju inte ses så ofta som man hade önskat. Men helgen var lika trevlig som den brukar vara när dom kommer på besök. Lilleman fick självklart vara i centrum å jag tror minsann svärfar och svärmor är väldigt förtjusta i honom ( å han i dom oxå för den delen).

Busar med farfar å farmor!

Vi passade på å köpa å frakta hem (med svärfars hjälp) allt material som behövs för att snickra ihop vårat tredje rum som kommer vara vårat lilla arbetsrum/kontor. Ska bli skönt att få ordning på det rummet för då vi fått det klart kan man äntligen packa upp de sista flyttkartongerna å även få ordning på alla papper och pärmar.

Farmor å farfar åkte hem till Växjö idag igen å sen har vi mest busat här hemma. Neo har haft en dag då han inte alls velat sova. Premiär var det idag för babygymmet som Neos mormor å morfar köpt. Det var en succé, Neo älskade det!!.


Babygym-I like!!!

Jag vet att det är ett tag kvar till advent å till jul (å jag brukar vara den som får upp adventstjärnor och pynt bara ngn vecka innan julafton) men det har krypit i mina fingrar ett bra tag nu så ikväll åkte adventsstjärnorna upp å jag handlade även julblommor. Det blev så mysigt. Jag kan inte riktigt fatta var denna plötsliga pyntlust kommer ifrån ....men kul är det!


Köksfönstret                            Neos fönster                           I vårat sovrum

Klockan är mitt i natten...

...å jag kan inte sova. Neo och pappa T sover gott. Hehe...tobbe gick ner i köket för en liten stund sen....jag frågade vad han sysslade med å han svarade att han hade kokat upp vatten å skulle göra mat åt liten. Bara det att i köket var det kolsvart å inte en endaste droppe vatten uppkokat. Herrn både pratar och går i sömnen..å allt för våran Neo. Kan inte annat än att tycka det var jättesött!

Denna vecka har hittils varit mkt trevlig. Jag har visserligen varit sjukt trött men lite trötthet får man räkna med ett tag framöver om man heter Annelie. Bland annat så var det i måndags äntligen dags för Neo/Hedda-grattis-å välkommen till världen-träff. Lite sent men bättre sent än aldrig. Fia å Heddas storasyster Molly hade gjort äppelpaj vilket var grymt gott. Neo fick en jättefin body. Tack familjen!!! Ännu mera fika bjöd Lina på igår då hon fyllde 28. Hela gänget var där å det var riktigt kul å ses allihopa. Nu ikväll var vi hemma i Storvreta på ännu mera fika....


Neo å Heddas välkommen till världen-fika!

Ja, man kan ju börja fundera på hur detta skall sluta om jag låter detta fikarace fortgå. Så det är bäst att lugna ner sig lite. Jag trotsar iaf vädergudarna å tar mer än gärna en promenad i regnet med Neo.....det är ren njutning å på köpet så kanske man lyckas promenera av sig en bulle eller två. Promenaderna gör susen för min kropp...kan ni tänka er att jag har träningsvärk sen ngn dag tillbaka. Ja, mina muskler börjar kanske vakna till liv igen efter en månads dvala. Ja, jag är ju allt annat än i form...så sämre kan det ju knappast bli. Hur som..jag är lycklig å mår bra......


På promenad en solig höstdag!








Fars dag...

...firades självklart här hemma. Neo hade tidigare i veckan varit å inhandlat present. Två stycke flugfiskarböcker och en god frukost gjorde pappa T mer än glad. På em var vi hos min pappa Kenneth å firade honom...hela härliga släkten var där då det var en hel drös med födelsedagar som ännu inte hunnits med å firas. Firade gjorde vi med mammas grymma smörgåstårta. Tack mami!!

Neo valde att börja fira Tobbe redan klockan 4 imorse. Så nu ligger mina två grabbar å snarkar ikapp i soffan. Själv fick jag sova nästan hela natten (tack Tobbe!) å är nu pigg å vaken. Vet inte riktigt vad man ska ta å hitta på....


Pappa T å Neo!!!

Lördag å trött!

Idag är en riktig slödag för min del, jag är sååå trött. Kanske beror det på att jag varit oförskämt pigg 3 dagar nu....eller så är det det gråa vädret som gör det....eller så skyller jag på sömnbrist pga av att ganska nyligen blivit mamma.

Någon som för övrigt sover väääldigt gott (för det mesta) är Neo. I en barnbok läste jag att nyfödda bebisar sover i snitt 17,5 timmar varje dygn, men att det heller inte var onormalt om den lille sov 23 timmar. Neo tillhörde nog en 23timmarssovare som nykläckt. Bebisar vid 1 månads ålder sägs sova i snitt 14,5 timmar varje dygn. Neo ligger nog i överkant där oxå :).

Sovandes eller ej....kan inte sluta beundra underverket...kan inte se mig mätt. Som vaken skrattar och pratar han mestadels...å mammas hjärta smälter.


Onsdag 5/11 och...HEMMA!!!

Ja...nu är jag hemma! Jag blev utskriven i måndags efter en helgs permision. Det var ljuvligt att bli utskriven och jag kände mig FRI!! Sen i fredags har det varit berg och dal för min del. Från lyckorus till ett rent helvete. Det är mestadels alldeles underbart att vara hemma och få vara med familjen men dessa djävulska bakslagastunder kommer nog följa mig ett tag. Det är inte förrän nu när man är hemma som jag verkligen känner hur svag jag faktiskt är. Jag är 28år men känner mig oftast som 100år.

Jag orkar mig ut på lite promenader och det är som balsam för själen....min kropp mår nog ganska bra av det oxå.

Det blev 4 veckor på sjukhus för min del. Jag ser tillbaka på dessa veckor och skrattar...ja, helst av allt vill jag skratta åt hur jag var...vem jag blev en stund där i sängen (jag kan lova att jag var inte mig själv för 5 öre). Men det är inte bara med skratt jag ser tillbaka...det är mkt sorg oxå. Jag måste det låta smälta in och försök acceptera. Ja, jag vill ju helst bara glömma helvetet och bara blicka framåt.

Men men....det har givit mig erfarenheter. I mitt jobb men även som jag Annelie. En dag kanske jag kan se ngn mening med även detta...vem vet.Hur som helst, jag är hemma nu och det är det som är huvudsaken. Jag mår bättre och bättre hela tiden. Blir lite starkare för varje dag.

Neo.....har hunnit bli 6 veckor....idag!!! Han är världens goaste. Jag tror han tycker det är ganska så skönt att mamma börjar bli normal och att vi äntligen är hemma. Hur som helst...han är såå snäll och finner sig i det mesta. Men lille gossen börjar bli stor och en liten person...därmed även en egen liten vilja, vilket är alldeles underbart att se.

Jag har ju lovat lite bilder på Neo och hans första tid här hos oss, so here we go:

Innan sjukhus:

         
På pappas arm                     Första mötet med              Ut å åka bil               Jättehungrig!!
                                              mormor å morfar.

På sjukhus:




Äntligen hemma...å på väg ut på promenad:



RSS 2.0