En bra dag idag...

image37
Kalenderflicka för 31 maj. Oljemålning från 60 talet!

Det har hunnit bli torsdag. Sista dagen i maj. På fredag är vi inne i juni månad. Vart har sommarvärmen tagit vägen? Inte har det varit många varma dagar... Nåväl, nog om vädret.

Imorse lyckades jag ta mig upp i god tid så det var jag som väntade på Ingeborg idag. Det är första gången det har hänt! Eftersom gud gladeligen pissade på oss imorse var det en väldigt blöt Annelie som bytte om vid halv sju. Dagen på jobbet löpte på...och jag var på mycket bättre humör idag. Trilskades dock med kommunen och frågar mig varför inte landsting och kommun kan samarbeta lite bättre? Menar, vi arbetar ju ändå för samma sak. Eller? Hoppade över eftermiddgasmötet (vilket endast var repris på gårdagens sektionsmöte) och kunde istället ta det lite lugnt i soffan i personalrummet. Ja, lite jobba blev det såklart oxå.

Efter jobbet var tanken en liten snabbmiddag med vänner men jag ställde in för min del. Åkte istället till affären å sen hem. Blev en fryspizza till middag (orkade faktiskt inte laga mat). Mätt å god somnade jag i soffan. Vaknade vid ca kl.23. Hamnade snörvlandes med krokodiltårar framför slutet av Bille August film En sång för Martin. Trots en del ris, och ngn ros, i filmkritikernas värld så tycker jag att det är en sevärd film. Blödig som jag är framför "duken" så hamnar jag sedan såklart i grubblarnas värld och tycker det är orättvist, Alzheimers är en grym sjukdom. Sven Wollter gör hur som helst en grymt bra insats.

Mitt i natten ställde jag mig sen framför spisen och lagade matlådor till mig och Tobbe till imorgon. Tobbe låg o snarkade i soffan. Snacka om romantisk tillvaro....

Grinig idag.

image36


Trots en mkt trevlig förmiddag på stan (som inkluderade både date med vänner och söta Molly) så har jag mestadels känt mig grinig och irriterad ikväll på jobbet. Ingenting har egentligen gått som jag velat och heller inte som jag inte velat. Har tokont i ryggen (vid förflyttning av oväntat tung och motsträvig patient). Stormöte på em där diskussioner om framtida omorganisationer var uppe på panelen. Kan bli bra tror jag...  Positivt idag var att en lunch innan jobbet med arbetskamrater bokades in för torsdagen. Bestämde mig även för att ta mig en plats i Evas tält inför fest på landet nästa fredag. Nisse! Du får som jag tidigare sa...plats vid fotändan ;)  Näe, nu är det nog bäst att gå å lägga sig för annars lär jag inte vara gladare imorgonbitti. Lär heller inte kunna infinna mig på bestämd plats i tid och då blir Ingeborg inte glad (som får stå å vänta på morgontrötta mig). Så bäst att sussa nu!

Skönt att vara tillbaka!

Nu var det över en vecka sedan jag jobbade. Så ni ska veta att jag faktiskt längtat. Det är jätteskönt att få falla tillbaka i de gamla rutinerna (fastän rutiner egentligen inte finns med mitt hiphop:ande schema samt att ingen dag är den andra lik på jobbet). En ovanligt lugn kväll på jobbet för att vara en måndag. På måndagar brukar det i annat fall vara fullt ös. Innan jobbet var jag hemma hos Fia å hälsade på. Hon bjöd på gourmetlunch aka köttfärssås & spagetthi. Jossan (Fias syster) var där oxå, hade med sig hunden Ragnar. Han e bara för söt, så liten men kaxig nog för att möta den största best. Molly lika charmig som vanligt. Somnade med nappflaskan i munnen men när det väl vankades siesta så skulle hon absolut inte sova. Roligare var det att ligga i soffan och jollra å skratta åt tokiga tanter som gjorde massa grimaser. Jag säger bara,  I´m in love!!

Efter jobbet cyklade jag med hem tiill Ingeborg som har varit så snäll att odla upp ett par extra plantor till mig. Så från henne kom jag med en korg full av tomat/paprika/chili-plantor. Ska planteras här framöver i veckan. Nä....kudden kallar!

Sol och värme!

Idag har det varit riktigt varmt och skönt. Dagen spenderades med att påta i jorden. Sådde lite grönsaker i krukor att ha på både framsidan och baksidan. Vi köpte nya utemöbler till framsidan oxå. Tredje middagen i rad där det har varit grillat på menyn. Jag klagar inte...grillat är så himla gott. Nu ikväll blev det en Celtia (tunisisk öl) till maten, nostalgisk blev jag. Längtade lite tillbaka till veckan vi nyligen spenderade i Tunisien. Men snart är det semester igen. Då blir det nog en liten turné i södra Sverige.... Nu är det dags för en kvällspromenad.

image32 image34
image35
Sommar och sol i Tunisien....



Lika trevligt som alltid!

Ikväll har vi varit ute i Storvreta hos mami och papi. Det var lika trevligt som alltid. Kom in på samtal om filmen jag såg igår. Tydligen var det jag som helt hade blandat ihop den med en annan film....å inte alls den som Annika tidigare pratat om. Pappa var grillmaster och vi satt å pratatde i flera timmar. Stolt kan jag rapportera att jag motstod alla onyttigheter (ja, förrutom vinet och Calvadosen). Alla var vi lite trötta så vi begav oss hemåt strax efter tolv... Nu är det dags att nanna kudde.


                                  
Pappa Grillmästaren!             Lilla Mami!                  Tobbe o Anika!           Storebror Tony o pappa!


Det är sommar idag...

.....och jag sitter å dricker årets första iskaffe. Varit iväg en snabbis för att handla ngt till lilla mami. Ja, det är ju hennes dag imorgon. Tro då inte att jag är en av alla som går på alla dessa "affärernas högtider" och handlar tokmassa presenter. Näe, köpte ett kort...skriver att jag tänker ta med henne till Stockholm på en mor-dotter heldag. Shopping på dagen, restaurang på kvällen...å så kanske ett par drinkar in på natten. Det var längesen nu. Sist var det bara tänkt lite shopping på dagen å ett snabbt restaurangbesök för att sen inte vara hemma allt för sent. Pappa var inte jätteglad (trodde att ngt hänt oss) när jag o mami kom insnubblandes vid 2 på natten, lite lagom berusade. Men kul hade vi =)

När avdelningen var o grillade i sunnersta igårkväll satt jag hemma och kollade på "Jojje Erik" o company. Rättvis finalplats till Julien blev det. För den som inte sett  The Last King of Scotland så kan jag varmt rekomendera den. Med inställning om att det skulle vara en liten sömntablett med "bara" vacker natur (enligt rykten av min brors flickvän som bara sett en liten snutt) så kan jag lova att jag satt lagom förstummad stirrandes i intet när sluttexten rullade förbi i ögonvrån. Vilken j-kla film! Idi Amin var en minst sagt barbarisk snubbe i Uganda, som jag tills igår inte hade ngn aning om vem det var. Ja, ni måste se filmen. Bland de bästa filmer jag sett, å den bygger på sanning!!

Gårdagens inlägg i bloggen skickade jag vidare till UNT:s forum. Fick lite respons på mina rader....kul!  Nä, ut i sommarvärmen nu!!
image20
Se men inte röra!!
Fias utmaning går än så länge strålande. Kanske beror på att jag aldrig varit ngn sockerråtta?

Kunde inte låta bli...

.....att skicka vidare dagens blogg till UNT:s diskussionsforum :) Får se hur hårt det här straffar sig på jobbet sen;)

Skamlön till sjuksköterskor rättvist?

image18

Månadens lönebesked.
Upptäckte att resultatet av det tidigare lönesamtalet med chefen kom med månadens lönebesked. Ja, du ser rätt. EFTER löneförhöjning så ligger lönen på 18800 och det är en heltidslön. Nu tänker säkert många att nästan 19000 kr i månaden är väl inte jättedåligt. Men jag anser det skamligt. Tänk på att det är en lön man får efter 3 års högskolestudier med studielån. Det är inte bara det.... Jag menar, en sjuksköterskas arbete innebär inte bara stress stress stress utan även en stor dos ansvar. Det är MÄNNISKOLIV man ansvarar för. Fel medicin till fel patient kan innebära döden. Sätter jag ett dropp att gå in för snabbt kan det få väldigt allvarliga konsekvenser. Är jag inte uppmärksam på ett compartmentsyndrom så kan jag vara bidragande till att en ung fotbollskille får bestående men för livet. Nej jag valde inte att bli sjuksköterska för lönens skull. Men snälla. Är futtiga 18800 kr i månaden en rättvis lön för en sjuksköterska? Och nej det är inte bara jag som har en dålig lön som sjuksköterska. Vårdförbundets statistik visar att medellönen för nyexaminerade sjuksköterskor inom landstinget var 18655kr/mån i november 2006. Är det en bra meddellön? Ska jag tacka den som bestämde mitt fina lönelyft till 18800 kr? Ska jag vara tacksam för att jag efter att varit verksam ca ett år har 145kr/mån mer än den nyexaminerade? Skulle inte tro det.... Enligt den tidigare nämnda statistiken så kan ses att det är den privata sektorn man ska satsa på om man vill ha lön värdig en sjuksköterska. Så....det är kanske dax att börja söka efter nytt jobb? Förvisso vore det himla tråkigt att byta jobb nu, då jag trivs så himla bra. Underbara arbetskamrater och stimulerande arbetsuppgifter. Ok...lönen är inte allt men för den skull så har jag väl rätt att få vara missnöjd?


Intressant resultat från undersökning av vårdförbundet.

Äntligen ser jag ett slut på helvetet...

image17

Första dagen utan feber sedan jag blev sjuk. Känner mig mkt piggare idag. Får dock tampas med astman och hostan ett tag till. Har försökt att vara lite huslig idag, men så mkt ork har jag ännu inte. En del av dagen har tillbringats framför datorn. Helt makalöst hur man kan få tiden att gå genom att göra ingenting. Fick ett sms om att Patrik ( kompis från förr) blev pappa till en liten Frida igårkväll. Grattis!! Ja, det är en riktig babyboom nu...stora magar överallt och vänner o bekanta skaffar kottar till höger o vänster. Nästan så man blir lite sugen själv. Men....det får dröja ett par år till om Tobbe får bestämma (och egentligen har väl inte jag heller så bråttom). Jag får hålla till godo med mina vänners charmtroll ett tag till. Nu när jag är friskare så är jag redo att anta  Fias utmaning. För mig blir nog inte problemet att hålla mig borta från godis. Popcorn och annat snacks kan nog bli lite trixigare att hålla tassarna ifrån. Tänker dock bara anta utmaningen fram till midsommar (då vill jag minsann kunna "lyxa" till det lite). Platsar jag kanske inte in bland de som antagit utmaningen (det blir ju inte 30dagar för mig) ?? Nåväl, då utmanar jag mig själv i så fall. Nä...nu ska jag snart äta lite mat....

Våren i Karlskrona.



Nostalgi. Några bilder från våren förra året i underbara Karlskrona...

Fortfarande sjuk!

Ja, inte blev det någon lite förkylning bara. Lägger man till över 39 graders feber och jättejobbig astma så börjar man närma sig. Har sovit sittandes de senaste nätterna. Feberyrat..gråtit...skrikigt...svettats och frusit. Så jobba natt inatt händer inte. Får se om jag kanske är piggare imorgon så kanske jag kan jobba då iaf. Dock känns inte det så troligt just nu... Men bara man blir av med astman så kommer orken komma som ett brev på posten. Längtar till att få vara frisk... Måste gå och vila nu!

Måndag idag, hemma och är sjuk....

Helgen har passerat. Har varit mkt lugnt, inte gjort ngt speciellt. Igår kom mamma över på en fika. Gick till stadsparken och kollade på tulpanerna till Carl von Linnés ära. Kände redan då att det började rinna i näsan. Började jobba kl.14.00. Två arbetskamrater hade gjort paj, var jättegott. Kände mig bara hängigare och hängigare. Vid halv niotiden var det bara att ge upp. Så jag cyklade hem och la mig direkt. Nu idag är jag hemma från jobbet. Den här dagen ska endast gå åt till att kurera så att jag kan infinna mig på jobbet imorgon kl.21.00. Då har jag tre nätter på sjukhuset som väntar....

Vid frukosten idag så flög en geting in. Hur sjuk man än är så kan jag inte slappna av när jag vet att en sån flyger runt och kan sticka mig när som helst. Efter några minuters fight var han död....

På väg till getinghimlen..

Nä, nu börjar krafterna sina...dags att krypa under täcket igen. Har laddat med halstabletter, nässpray, vatten och en rulle snytpapper.

Här är charmtrollen!

image2
Bedårande Wilma....

image3
....och söta söta Molly!!!


När andra går hem för ledighet så cyklar jag till jobbet...

Innan jobbet idag var jag o träffade mina allra allra bästa vänner över en lunch. Bedårande Wilma snart 3 år och söta lilla Molly som är inne på sin tredje månad utanför magen, var oxå med. Alltid lika trevligt att träffas och man blir förstummad av småttingarnas charm. Wilma helt lyrisk, hon....får ju nu vara den "stora" flickan och envisades om att lilla Molly skulle passas av henne. Lilla Molly fann sig i vilken famn hon än hamnade i, och hade nog inget emot att sitta ihopklämd hos lilla Wilma. Jag kommer på mig själv flera gånger om att jag i hennes närvaro blir helt asocial....ögonen fastklistrade på charmtrollet och svårt att koncentrera sig på annat än henne. Men hon är ju bara såå söööt!!

Nåväl, efter lunchen var det dags att bege sig till jobbet. Ja, ännu en fredag cyklar jag till jobbet...och de flesta går hem för att njuta av ledighet...det är ju helg. Andra helgen i rad som tillbringas på sjukhuset.  En riktigt bra kväll har det varit på jobbet. Inte toktjockt med patienter så tiden har räckt till. Ingen stress och bra stämning. En middagsrast tillsammans med arbetskamraterna som inte präglats av stress (läs "slapp trycka i mig maten på så kort tid som möjligt"). Kunde stämpla ut  i lagom tid och var innanför dörren  22.15. Det är inte illa!  Men lägenheten  känns tom. ... Älskade sambon är hemma i Växjö några dagar. Ja, det är lustigt vad man vänjer sig vid att ha honom hos sig.... Klart...det är skönt att ibland få vara ensam... Men när det ska till att gå o sova blir det fööör tyst... Mörkrädd som jag är blir det till att titta runt i lägenheten några varv för att se så ingen ovälkommen har tagit sig in obemärkt. Sedan måste man kolla att alla plattor är avstängda...alla lampor är släckta...ja kolla att alla källor till brand är säkrade (ni som känner mig vet vad jag menar). Eftersom jag ska infinna mig på avdelningen 6.45 imorgonbitti, pigg o glad, så börjar det bli dags att nanna kudde.....

Jag gör det jag oxå!!

Nu har jag oxå hamnat här och blivit en "blogger". Jag säger som många andra...det här blir som min andra dagbok, här kommer jag att dela med mig av allt jag KAN dela med mig av. I mitt yrke lyder jag under tystnadsplikten, så lite diskret får man nog vara.... Men om allt annat kommer jag att blogga fritt =)

Efter några år av äventyr ute på klotet så har jag landat åter i Uppsala. Och nu, över ett halvår senare känner jag mig fortfarande lugn och harmonisk. Jag menar, inte rastlös och med funderingar på vad man ska hitta på härnäst. På nya jobbet kan jag nog vara "Supernurse" ibland... Vissa patienter tycker dock inte alls om mig, men då är det nästan alltid ömsesidigt. Så är det...kemin funkar inta alltid. Jag möter patienter allt från 16 år till över 100... ...åkommorna är allt från ett infekterat knä till stora bäckenfrakturer.

Det senaste halvåret har mesta energin gått åt till jobb. Efter ett tag har man ändå landat och känslan av att vara tillbaka till Uppsala är total lycka. Närheten till alla jag älskar var viktigare för mig än vad jag tidigare trott.

So....here I am!!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0