Gravidyoga o vagnfynd!

Igår var det gravidyoga igen. Vikarierande yogalärare gjorde att lektionen inte blev som den brukar. Jag å Tessan kollade lite frågande på varandra emellanåt och ibland gick det inte att hålla sig för skratt. Ja, tänk er själva ca 20 gravidmagar i olika storlekar tumlandes runt på madrasser på golvet...och däremellan utbrister alla tillsammans -"hoooaaa" med all sin kraft. Eller när vi alla samtidigt som surrande bin "aaoooooommmmmar" oss igenom yogaövningar. Sen i slutet när vi kommit till YogaNidran (djupavslappningen) ligger större delen av deltagarna å snarkar...själv ligger jag och funderar på om stackarna inte får någon sömn hemma. Ja, det är intressant, lärorikt men också lite komiskt.

Efter yogan åkte Tobbe och jag ut till andra sidan stan för att kolla på begagnad barnvagn vi sett på annons. Vi tänkte vi kunde ge den en chans. Så en halvtimme senare åkte vi nöjda, glada och en barnvagn rikare därifrån. Billigt blev det också. Inte världens snyggaste vagn men fyllde väl vårat största krav- att få plats i våran ickekombibil. Det kändes stort på något sett. Åka hem med barnvagn. Blev faktiskt lite rörd och tårögd (nej, det är inte gravidhormoner ;) ). Tänk....om ett halvår går man å lullar runt med barnvagn och bebis.

Och till sist (men inte minst):
ETT STORT GRATTIS TILL JOSSAN OCH PER SOM FÅTT EN FIN OCH ALLDELES PERFEKT LITEN TUVA!!!

En stor dag idag...

...för pappa Tobbe som för första gången kunde känna pyret leva om där inne i magen. Ja, till och med att vi båda kunde se utanpå magen hur h*n bökade runt.

Tog med mig stetoskopet hem från jobbet idag. Å det gillades inte av Pyret. Så fort man sätter stetoskopet mot magen börjar h*n toksparka där inne. Å inte kunde vi höra några hjärtljud med det heller...men det kanske kommer!?!

Äntligen helg!

Åhh vad skönt.... nu är det äntligen helg!! Denna helg är en vanlig ledig helg som för alla andra. Den är efterlängtad, har känt mig mer död än levande denna vecka. Förra helgen var det sommarvärme och massa mys. Grillning, heldagsmys i Stockholm med mamma å Anika och picknick i gröngräset med Fia Johan å Molly. Nu är det inte samma sommarvärme men skönt ska det bli ändå. Lördag bjuder på en heldags barnpassning åt vild 4:a åring. På kvällen vankas det tjejmiddag. På söndag är än så länge inget inplanerat och jag hoppas på att göra egentligen.... ....ingenting. Bara slappa!


Bebis 22 veckor!

Ja, tänk. Nu har bebis hunnit växa sig 19cm stor. Väger omkring 350-500g och kan jämföras med en honungsmelon i storlek. Lilla krabat gör sig påmind allt oftare... Det är härligt. Alldeles underbart.
Orken tryter, är åter konstant trött och har så varit ett par veckors tid...idag är järntabletter inhandlat, hoppas att dom kan hjälpa blodvärdet en bit på traven.

image287
Foster, 22 veckor gammalt

Träffade Lina på Katalin nu ikväll. Åt god mat å bara njöt i solen. Så härligt nu när det börjar bli riktigt grönt och skön varm sommarvärme, å så är det ljust på kvällarna. Jag bara njuter. Bäst av allt är att vi har sommaren framför oss...

Godmorgon!

Ahh...va härligt. Min lediga dag!! Men ack, strax efter sju ringer telefonen- Kan du jobba inatt istället för imorgon? Suck- Näe, det har jag inte alls ngn lust med. Att de ringer från jobbet och väcker mig för att få fylla sina frånvaroluckor börjar bli mer av en rutin, än ett undantag. Men, men...då kommer man ju iaf upp i tid!

Så nu när jag ändå har kommit upp så ska jag försöka plantera de sista plantorna i trädgården. Började i helgen med att röja bort gamla buskar och plantera några nya. Höll på en hel dag och jag lovar att det efter några timmar kändes som om jag skulle gå av på mitten. Tack o lov så är det bara lite ont i benen som hänger kvar än.

I em blir det gravidyoga. En kurs som började förra veckan. Hade ingen aning om hur svårt det är att verkligen slappna av. Tror att det är jättenyttigt med avslappningsövningar och att få sträcka ut i leder som man inte ens visste att man hade.

Å apropå gravid. Går snart in i vecka 22. Tycker nog att tiden går lite långsamt! Men nu förtiden så kan jag slappna av å njuta av att vara gravid.

När jag vaknar på morgonen ser jag bara allmänt tjock ut. Men ju längre in på dagen det lider så växer magen och när jag lägger mig på kvällen så kan nog ingen undgå att se att det är en gravid mage å inte bara en tjockmage jag har.

Nä, ut å påta nu!

RSS 2.0