Calli callicutta cutta eehhee aahiiaa!!

Dom indiska dofterna välkomnade oss på djäknen i lördags. Vi hade kommit hem till Fia och Johans Indialand och där bjöds det på Indisk gourmet som får toppbetyg av mig. Indiskt tema sa Fia så självklart bjuder man på sig själv. Patrik på jobbet trodde magkjedjor och paljetter för brösten skulle bli en hit, men då jag förmodligen skulle kännt mig ngt obekväm i den utstyrseln, så fick det bli en liten indiaspot och en golden turban. En samlad skara närmsta vänner var där (dock utan att gå in för temat ;)! ) och det blev en mkt lyckad kväll som efter middagen slutade med indisk poker (!?!) och några pavor rött.


(ok, filmen e mkt mörk...men jag måste ju ändå prova å se om även jag kan lyckas lägga upp en film!)

Ca halv fem var vi hemma och sen var det bara till att sova några timmar för jobbet kallade även på söndagen. En seg men ack så lugn kväll på jobbet. Så än en gång Fia och Johan: Tack för en mycket trevlig kväll!! Nästa gång blir det på Birgers....

       
 

Jag kontrar...

Hur spenderar man sin lediga dag på bästa sätt? Jo, en låååång sovmorgon. Sen äter man en god frukost. Jag begav mig sedan hem till Fia och Molly och spenderade några slöa timmar där. Molly, hon var lite småkinkig, men ack sånt charmtroll hon ändå är. Kollade på bilder från Mollyscratch...vilket skrynkligt sött litet russin hon var =) Fia hon donade inför morgondagen....

image226

Fia, ala Snyggmama, hon utlös en tävling. Jag måste erkänna att jag sög. Känner jag inte min vän bättre än så? Jag var tvungen att göra om frågorna...då fick jag full pott. Men Fia, hon kom på mig och därmed är jag diskad.

Klart att jag måste kontra. Så upp till bevis alla. Känner nig mig??




Take My Quiz on
QuizYourFriends.com

         

Can you Ace my quiz?

Yes!

No

Let's Find Out!



(Fixar du det här Fia ;) ??)


Harry Potter

Några dagar på jobbet har jag hunnit mig igenom. Efter det att den första konfusionen lagt sig så känns det mycket bättre. Jag har ju trots allt väldigt nice arbetskamrater. (Thank you Eva for listening!)

Igår var det dags för Harry Potter! Jag, Fia och Tobbe gick in till stan, köpte lite snarre och slog oss sedan ner i biostolarna på Spegeln. Ett par timmars njutning....ja, det var ju faktiskt sååå mkt bättre än vad jag hade förväntat mig.

Idag är det veckans enda lediga dag så man får se till att göra ngt trevligt.

Började dagen bra med:

The Spongmonkeys

(Håll med om att dom är ganska bra!?!)

"We like the moon" gick varmt under tiden i Karlskrona....skrattade så man vek sig dubbel...

Annelie = nollställd...

Ja,jag kan ju då bara meddela att jag absolut INTE just nu gör rätt för namnet på denna blogg. Igårkväll var första passet efter 4 veckors semester. Det är sjukt hur mycket som hinner raderas i hjärnan på denna tid. Det började redan innan jag stämplat in mig. Kunde absolut inte minnas vad vi har för kod till omklädningsrummet. Som väl va kom en arbetskamrat till min undsättning. Hittar sedan inte i de nya lokalerna. Allt jag tar mig an under detta pass tar sååå lååååånnnnggg tid. Glömmer bort hur man programmerar smärtpumparna och står som frågetecken inne hos patienterna. Som väl är jobbar jag i team med den mest positiva uska jag någonsin träffat så jag måste medge att det är hon som får bli räddningen för denna hemska kväll.

Panik!! Är det nu tänkt att man ska jobba och slita i 48 veckor tills nästa semester?!! 48 veckor!! Jag och T har pratat om att åka på en weekend ganska snart. Lutar åt Warzawa om ungefär 3 veckor, inväntar bara lönen. Det är väl sådana små ljuspunkter man får försöka förgylla vardagen med framöver.

Nä, dags att svida om.... Jobbet  kallar!!!



Bye bye vacation!!

Söndag före första arbetsdagen efter semestern. Usch, idag känner jag mig verkligen anti jobbet. Vill inte!! Men men...det är ett nödvändigt ont.

Gårdagen var riktigt trevlig. Jag och T begav oss till botaniska trädgården och där är det ju faktiskt riktigt mysigt att strosa runt. Några mysiga timmar avslutade med en fika i skuggan. Det var himla varmt igår, riktigt hett i solen.

image215


Sedan bar det av till möbelmetropolen, Ikea, för att inhandla nytt vardagsrumsbord. Sideboard och lampa hamnade också på vagnen. Jag har inte ätitköttbullarna på evigheter. Men nu gjorde jag det och jag måste varna alla som glömt bort hur dom smakade. För dom är INTE goda. Ok, tycker man om lever så tycker man om dom. Men gillar man inte lever så kan jag lova att dom inte kommer att bli en hit. Fy bövelen va det smakade!!

På kvällen hade vi besök av Lina och Martin. Det blev grillat till middag, Lina hade med sig en bag`n box rött. Rappa Kaljan hamnade på bordet och så även några drinkar. Klockan hann bli tre och Lina å Martin konstaterade att det var dags att bege sig. Martin bjöd på "mooning" och sen var det bye bye. En jättetrevlig kväll var det.

image221

 

Idag var det tänkt att jag och T skulle upp hyffsat tidigt för att åka ut och fiska. Men vi konstaterade ganska snabbt att vi inte riktigt var i skick för fiske idag. Så fisket byttes ut mot en riktig slappardag. Och det är väl inte helt fel att bara slöa heller. Måste ju ladda batterierna tills imorgon!





Semestern är nääästan slut! :(

Fredag 20 juli idag, vilket innebär att det är min sista semesterdag. 4 härliga veckor har nått sitt slut och på måndag är det åter till jobb och slit. Blev mer än påmind om det igår när jag var och luncha med Fia. Träffade en gammal arbetskamrat som frågade var jag jobbade nu. När jag sa var jag jobbade så sa hon: -Jaha, ok. Va´ tufft du måste ha det, är ju väldigt tungt där....
Suck, inte är jag sugen nu direkt att återvända.Men det är väl så, behöver påminnas om hur bra jag verkligen trivdes där. Men....4 veckor har satt sina spår och jag vill verkligen INTE börja på måndag.

Sista semesterveckan som sagt. Det har blivit en del fiske. Det är sjukt va beroendeframkallande det är. Men jag tycker verkligen det är ett jätteskönt sätt att komma ut i naturen på. Det är riktigt rofyllt och skönt. Igår var vi ut och fiskade. Det nappade inte det minsta första timmen. Kurr i magen och vi dukade upp den lyxurösa middagen i båten, bulgursallad. Mitt i maten så får Tobbe napp, en riktigt fin Regnbåge ligger sedan ngn minut senare i båten. Blodbad blev det och därmed så försvann aptiten. Sedan fortsatte några timmar utan något direkt napp. Så vi begav oss sedan hemåt, med en fångst på 1,6 kg regnbåge.

image210

Har vi inte fiskat så har jag bland annat träffat tjejerna över en middag och några glas vin, riktigt trevligt hade vi. Lite häng med Fia och Molly har också hunnits med. Tänk vad hon växer (menar Molly). Mollys mamma Fia hon däremot bara krymper och krymper. You go girl!!

image214

Hela veckan har jag tagit ut sovmorgnar. Har inte stigit upp före 10 ngn dag. Det är skönt med lite slappa, men sovmorgnar leder också till väldigt korta dagar. Idag skördade vi årets första skörd till frukost. Det blev hemmaodlad sallad på mackan. Å guuu så gott det var!! Ja, det går att odla grönsaker fastän man bor i lägenhet. På våra balkonger växer det för fullt av sallad, buskkrasse, persilja, chili, paprika, basilika och tomater. Räknade kart på tomaten idag, det börjar närma sig 40 till antalet. Det ni!!!

image211  image212

En riktigt trevlig helg!

I fredags fyllde morfar 93 år. Det var värt att fira så vi åkte ut till sommarstugan på lite tårtkalas. På kvällen kom Maria hem till Nyby. Vi grillade och sen var tanken att vi skulle bege oss in till stan för att ta en öl. Ett par flaskor vin senare så tog jag och Maria bussen in till stan. Satte oss på Katalins uteserverinng oh där...blev det lite mer än en öl. Vi hade en toppenmysigkväll.

image203

Det blev lite senare än vad vi tänkt, tog fel buss hem. Så vi smög tyst (or maybe not) in vid tretiden. Tobbe väckte oss sedan ett par timmar senare. Det var fiskedags!! Fortfarande ngt onyktra (chaufören var såklart nykter) satte vi oss i bilen som tog oss till Örsjön. Där sken solen på oss hela dagen. Fiskelycka hade vi också....eller åtminstonde Maria och Tobbe som fick en varsin fin Regnbåge. Själv fick jag nöja mig med en liten aborre, trots att jag hade specialmask (lyste grön i vattnet) som skulle garantera bra fiske.

     

Ett par timmars nattsömn, en hel dag i gassande sol satte sina spår i mitt huvud. Trodde jag skulle sprängas i småbitar. Men då vi var bjudna hem till Sara och Martin på lördagkvällen så var det bara att rycka upp sig. En powernapp och sen på topp igen!!! Jag och Tobbe beslöt oss för att det nog fick bli en tidig kväll och köra hem på kvällen. Men....Martins grillade innanlår, ett par glas vin och Saras finfina efterrätt gav mersmak så några glas vin senare och en mycket trevlig kväll så hann klockan blli efter tre även denna natt innan jag nanna kudde. Tog ut en rejäl sovmorgon på luftmadrassen. Väcktes av Saras rop om frukost vid strax före tolv. Det vankades ljuvliga scones. Sen bar det av hem igen. Det blir en ganska slapp dag idag, är bjudna på middag ute i Storvreta. Lite kontrast till Sara o Martin som skulle bege sig ut i löpspåret. Dom ligger i hårdträning inför midnattsloppet som går av stapeln snart.

image208
Martin vid monstergrillen!!!

Vilket hus dom har gått och skaffat. Det är stort....väääldigt stort!!!

D bidde en liten rutt...

Har nu åter landat hemma i Nyby. Regnet satte stopp för den planerade visiten i Halmstad. Så vi begav oss direkt till Växjö. En dag fiske blev det. Tobbe fick upp gammelgäddan (njae, inte riktigt...men den va fin). Jag fick nöja mig med några aborrar. En dags shopping på en trevlig outlet. Tobbe storshoppade (som vanligt)! Lite släktbesök och sedan bar det av till Karlskrona. Lite nostalgisk blev jag. Det är verkligen vackert i Sveriges södra skärgård.

image198

Det blevt en hel del trevliga restaurangbesök i Karlskrona. Blandannat var vi på Montmartre, som gör grymt god mat. Vädret var fint så det var oxå jättemysigt att promenera runt på öarna. Några stopp i Kalmar på vägen och sedan hem igen. Det har varit jätteskönt med en liten Sverigeturné.

Mycket mat (lite för god mat) har det blivit och nu säger Annelies kropp STOPP. Detta går inte längre!!! Nästan så jag funderar på att göra Fia sällskap på VV. Men jag börjar med morgonpromenader, med start imorgon....

image199 image200
image201
En bautaglass på Glaciären är ett måste när man är i Karlskrona!

Packningen är packad.

En kväll hos päronen i Storvreta... Grillning och mammas goda rabarberpaj, vin å en Calvados. Lika trevligt som alltid.

Har precis packat...imorgon bär det av på en liten semstertripp ala södra Sverige. Ser dock mörkt ut på femdygnsprognosen, så någe sola blir nog inte av. Däremot planeras lite fiske å ett par dagars nostalgi i Karlskrona. En visit hos T:s päron blir oxå av. Ska bli nice!! Så I´m back in a week.


image197
(Fia! Lovar jag ska komma å spendera massa tid med dig å Molly när jag e tebax ; )

GRATTIS WILMA!!!

Igår fyllde Marias lilla busfrö, Wilma, 3 år. Klart det skulle firas. Så jag, tobbe, fia o molly begav oss ut till till wilma på tårtkalas idag.

En pruttkudde, ett sjörövarkit och en alldeles egen kamera var uppskattade presenter. Jag tror bestämt Wilma behöver sig några lektioner i fototeknik! Mamma Maria dukade fram paj. Tårta skulle det bli sen...tårtan hamnade dock upp och ner på golvet. En "extratårta" fanns till hennes räddning (kan ju inte göra födelsedagsbarnet besviken), Wilma blåste ljuset.

image190 image191



Ännu en mulen dag när vi hälsar på ute i Björklinge så det blev inget bad i poolen denna gång heller. Jag måste då åter bara säga att Wilma är helt bedårande. Lägg på 15år och hon kommer inte få en lugn stund på killfronten. Lika vacker som sin mamma!!!

image194



Back to reality.

En underbar vecka har nått sitt slut. Måndagkväll förra veckan bokade vi en sista minuten och på onsdag morgon åkte vi. Det bar av till Thassos. Hade ingen aning om vad det var för ställe, förrutom att det tillhörde Grekland. Läste lite snabbt på om ön..... "En av Greklands lummigaste öar, de absolut vackraste grekiska stränderna, lugnt och fridfullt" gick att läsa, detta byggde förväntningarna till skyarna.

image171
 
Jag kan lova att jag inte blev besviken. Det var verkligen jättevackert där. En liten ö med  bara ngt över 10.000 invånare. Ingen hets, alla verkade vara så harmoniska.Veckan har bestått av lata dagar på stränderna. Slöat under parasoll (ja, det var tokvarmt i solen), flytit runt i havet, surfat med vågorna, plöjt igenom några pocketböcker och åter slöat.

image173 image176
image175

Efter stranden blev det alltid en ice-coffee för att sedan bege sig till hotellet för att duscha bort allt saltvatten (ja, dom gångerna det fanns vatten).Sedan bege sig ut på stan och äta å dricka gott (grekiska ölen är ju inte dum). Små mysiga restauranger med mat som var över förväntan...lammkottletter, souvlaki, grillad svärdfisk, grillade jätteräkor, musslor, Red Snapper, ugnsbakad fetaost, grillad ost, tzatziki (of course), bläckfisk, grillade sardiner, grekisk youghurt...You name it!

image185

                 

Men allt har sitt slut och så även våran resa. Färja tillbaka till fastlandet  och en sista blick på den slående vackra ön med alla berg och dalar och all denna grönska. Man kan verkligen förstå varför grekerna är så stolta över sin ö. Flyg hem och sen home sweet home!

image178 image179

Visst är det en viss tomhet att komma hem igen men ack så skönt på samma gång. Sova i sin egna säng, dricka vatten ur kranen, spola ner sitt skitpapper, duscha i varmvatten....

Borta bra men hemma bäst!

RSS 2.0