Man behöver sig en tankeställare ibland...

Det har varit hett....ja, riktigt varmt idag. En skön dag med picknick i stadsparken. En kaffe på stan med Fia o Molly. (Ledsen Fia om fokus var mer på Molly än på dig!) Sedan var jag o Tobbe en sväng ute till mami o papi. Mamma mår inte så bra...men jag hoppas verkligen att hon snart mår bättre. Rädd blev jag när jag hörde hon var dålig. Man behöver sig en tankeställare ibland. Måste vara rädd om dom man älskar. Mami är den viktigaste i mitt liv. Skulle inte klara mig utan henne....

image169
Älskade Mami!!!

Nu börjar det bli dags att packa....för imorgon kl.04.00 är det dags att gå upp. Sedan bär det av till dödens hetta....


MIDSOMMAR och SOLEN SKEN PÅ OSS!!!

Har återvänt till uppsala efter en helg i Öregrund. Midsommarafton spenderades i pappa Christers sommarstuga. Firande med närmsta vänner från mitt på dagen till en bit in på natten. Hela aftonen var toppen. Medans större delar av Sverige hade dåligt väder så sken SOLEN på oss hela dagen!! Sillunch med den obligatoriska nubben, sedan blev det kubb o lite spel. I samlad trupp gick vi till Sunnanö och några tog ett dopp i havet. Sedan vankades grillning. Ännu mer stoppade vi i magarna...kladdkaka...jordgubbar o glass. Lite snacks slank också ner. Jag kan lova att de som njöt mest var jag, fia o Josefine....efter en månads snacksförbud! Spel å kubb blev det även på kvällen. Öl, vin och drinkar..... Pressade varandra på inside information i "Jag har aldrig" ... Klockan började närma sig 2 och Tobbe, Martin, Lina och jag vandrade hem till våran lilla stuga genom Öregrunds gator som ångade fjortisfylla och glada fjunisar.

Midsommarafton...med strålande sol. Glatt humör i bästa vänners sällskap. Sillen, jorgubbarna, grillningen. Kubben och skålandet. Det var en toppendag och kväll.

Midsommarafton:

image151 image152










Midsommardagen....alla var något trötta. En sillunch hos pappa Christer. Sen blev det en lång siesta. På kvällen grillades det hos Patrik och Elin och deras 1 månads färska lilla kotte, Frida. En kväll med mycket barndomsnostalgi...


SEMESTER!!!

Igårkväll var sista kvällen på jobbet innan semestern. Jag, Ellen å Eva firade det med en öl på Katalin. Så idag var första dagen på 4 1/2 veckas semester!! I can not believe it!! Första betalda riktiga semestern någonsin. Så dag ett blev en utflykt ut för att hälsa på Maria o se hur dom har det i nya huset. Och det var verkligen helt idylliskt där ute. Hur fint som helst. Det var en riktigt trevlig dag....dock regn. Men det hör väl semestern till !!? Nu har jag tagit mig igenom Snyggmamas utmaning. Inte en godisbit, snacks eller kakor eller andra frestelser. Å jag må då säga att det var mycket enklare än vad jag kunnat tro. Resultat var bara märkbart på vågen då jag för huvudtaget inte kan känna ngn skillnad i kläder eller annat. Men...4 kg ner blev det för mig!! Nu är det dags att sussa...imorgon är det midsommar och det blir aktiviteter dagen lång....

Sommarens första semesterbilder:

image145 image146
image147

Tebax till ruta ett!

Lördagen innebar kvällspass på jobbet. Stefan och Patrik var minst lika trötta som jag. Vi lyxade till det med pizza på jobbet, och fick nästan äta i lugn och ro...

Söndagen var ännu ett pass på jobbet. Patriks trötthet fortlöpte...så honom fick vi ringa å väcka strax efter sju. Kvällen var på hemmaplan i soffan framför tvn. Både jag och Tobbe somnade framför en film, vaknade vid 6 imorse, två nyvakna ostbågar.

Dagen på jobbet har varit ungefär lika krävande som förra veckan. Tillbaka på ruta ett för att kämpa vidare för samme patient.... Hela dagen har Timbuktus skånska rader klingat i mitt huvud "Det ordnar sig...det löser sig...det fixar sig tillslut". Det får vi verkligen hoppas att det gör. Bli inte förvånade om det snart går att läsa om ett grymt öde för inneliggande patient på förstasidan i ngn tidning!

Kvällen har tillbringats halvdöd i sängen. Skulle bara vila ngn halvtimme. Tobbe kunde dock inte få liv i mig. Så över två timmar senare kvicknade jag till. Ordnade en varsin stor tallrik med jordgubbar åt oss. Så himla gott det är! Känns verkligen att det är sommar...och att semestern inte är långt borta. Bara två dagar kvar. Sen semester  4 1/2 vecka!! Dagens AP-möte gav flaschbacks tillbaka till skolavslutningarna i grundskolan. Slutet på det gamla och början på ngt nytt.Förhoppningsvis bli höstens omorganisationer bara toppenbra....

Nä...nu ska jag slänga mig på sängen och läsa några rader ur en mkt lovande pocket!

Sommarfest!

Igår mötte jag kollegorna vid stationen. Sen bar det av med 895:an, destination: Lenas traditiondella sommmarfest ute på landet! Hoppade av bussen, gick ett par kilometer, sedan möttes vi av en välkomstdrink i det gröna med tillhörande snacks (ja, jag hoppade över det sistnämnda). Sedan vankades buffé och medtagande dryck. En massa skålandes och ett fint litet tal av Nisse. Allas våran lekmoster Lena bistod även med diverse lekar....som kanske spårade ur lite lätt. Men kul hade vi. Sedan tillbringades flera timmar med att dricka diverse rusdrycker, snickelisnacka om allt mellan himmel o jord, leka "dunken", spela kubb, grilla korv... Klockan började närma sig 2 och vi alla kände att det var dags att börja tänka på refrängen. Så en taxi kom (dock felräknad till 6 personer så lilla Ellen fick sitta i knä). Underbara svenska sommar!! När vi begav oss in till civilisationen så började det åter ljusna. Vi kramades good bye och lilla jag cyklade hem mot BirgerSjöbergs (ja, en liten avstickare in till stan först då jag o Patrik var så himla blossasugna)... En toppentrevlig kväll och natt. Jag säger det åter. Jag kan skatta mig lycklig över att ha så här underbara arbetskamrater.

Sommarfest:

       

     



     

     

     


LENA!! Tack för att du ordnade allt så himla bra...så att denna fest kunde bli av.




Spindeln i nätet...

Ännu en arbetsvecka börjar lida mot sitt slut (ja, om man bortser från att jag jobbar helgen). Det har varit en minst sagt påfrestande vecka på jobbet. Jag har lagt ner all min energi (nästan iaf) på en o samma patient. Försökt att ordna upp en soppa som heter duga så att stackars patienten skulle kunna få komma iväg från oss. Som sjuksköterska är man verkligen spindeln i nätet.Man ska ha kontakt med läkare, man ska pratat med anhöriga och inte att förglömma patienten själv. Man ska arbeta i team med sin undersköterska. Konsultremisser skickas och då ska man ha kontakt med dom läkarna som kommer utifrån. Man ska samordna med kommunen (ja, tänk om samarbetet mellan landsting och kommun ändå kunde få flyta på lite bättre,ni som jobbat nu denna vecka vet vad jag syftar på). Man ska samordna möten med biståndshandläggare, distriktssköterskor. Man ska prata med hemtjänsten. Man ska behöva instruera personal på andra sjukhus.  Då kan ni alla som läser förstå varför jag pratar om spindlar i nät.


image116


Det är en misstolkning om ngn därute tror att ngt går smidigt vad gäller all samordning (det finns dock undantag). Nej, allt tar lååång tid, det motarbetas och det blir sällan som man tänkt sig. Det är ofta tur att man när man givit sig in i ngt inte från början kunna anat att det skulle bli en så lång process. Missförstå mig nu inte. Jag älskar mitt jobb. Min roll är ju just att vara den här spindeln i nätet. Att vara patientens röst utåt, vara dess försvarare med mål att alltid försöka göra det bästa för varje enskild patient.

Vissa patientfall tar dock längre tid än andra och jag kan lova att man då känner sig helt tömd på energi. Nu har det varit så. Idag när arbetsdagen var slut kändes det precis som om ngn pickat mig med en nål o att jag var en liten nasseballong som svävade runt i luften. Ja, ni fattar, luften gick helt ur mig, mådde nästan illa. Jag kan lova att jag var inte långt ifrån gråt.Fastän sådana här dagar/perioder kan vara jobbiga så är det en utmaning och verkligen tokroligt. Jag har verkligen kännt mig engagerad och på hugget. Haft stöd av en riktig toppenläkare denna vecka.

Så....när jag då flexar ut från jobbet idag efter hårt arbete, ser ett sms från Fia till en inbjudan att träffa tjejgänget på  Katalin så är jag inte sen med att meddela att jag självklart följer med. Vem kan motstå en trevlig kväll med tjejerna? En powernapp, lite mat och en snabbtvätt så är jag fit for fight...igen! Cyklar hem till Fia, får för några sekunder se Mollys underbara leende (trevligt att säga hej till johan oxå för den delen).Vi möter upp Maria, Lina o Mimmi på Katalin. Ett par öl och några timmars tjejsnack i sällskap av världens bästa vänner. Att sedan komma hem till min underbara Tobbe....så är mitt liv fulländat. Kan man ha det bättre?

Jag har underbara vänner, underbaraste Tobbe, världens finaste familj, en jättefin lägenhet och ett stimulerande och givande jobb. Nej, det kan inte bli bättre!!!

(Att jag sedan oxå har 4 1/2 veckas semester framför mig nu snart gör ju inte saken sämre)

Kung Carl Gustaf turen var superdupermysig...

Ännu en dag på jobbet. Inget att säga ngt om egentligen. En powernap när jag kom hem. Sedan väntade höjdpunkten för dagen på oss nere vid kajen vid Santori...båten Kung Carl Gustaf. Den tog mig, Nisse och Elin (och ca 70pers till) på en jätte jätte trevlig tur ut till Skokloster. På båten bjöds det på räkfrossa med buffé. Jättegod mat, o ett par öl slank ner. Vi tre satt ute på däck och njöt av den goda maten och den jättevackra naturen, och vi hade verkligen mysigt. Detta är något att rekomendera till alla som gillar lite lyx i vardagen. Och det är verkligen kul att träffas utanför jobbet. Både Elin och Nisse är två personer jag tycker väldigt väldigt mycket om, på jobbet som privat.

Här bjuds några bilder från våran lilla lyxtur bort från vardagen:

image105 image107

         

 image114 image115


Bye bye Selam!

Måndag idag....en bra dag för att vara måndag. Ja, ni vet...måndagar kan vara allmänt sega. Efter jobbet idag träffades vi ett gäng från avdelningen för att tacka av kära Selam som jobbar sista dagen imorgon. Käkade en tallrik full med lammkotletter (ja, förrutom några kotletter jag lämnade till bättre behövande, dvs Nisse). En jättetrevlig kväll har vi haft. Vi har verkligen roligt ihop, vi arbetskamrater. Denna vecka vankas fler aktiviteter med gänget.

Cyklade sedan hem och det känns att den härliga sommarvärmen har börjat avta. För att inte tala om hur kallt det blåser nu. Tror bestämt det är storm och åska på gång. Men visst var det väl så väderhallåorna sa?!

 
image101image102
image103image104

Även fisken verkar ha anammat vilodagen.....

Ännu en söndag som tillbringats vid vattnet, närmare bestämt Örsjön. Jag och Tobbe åkte dit med förväntningar om att grilla regnbåde till middag. Men icke. Jag tror bestämt att även fisken gått och blivit kristen och anammat vilodagen. För dom var verkligen slöare än slöast. Vi fick väl ett par ordentliga napp var, ja, sen får man inte glömma våra bamseaborrar. Dom drog vi upp tripp trapp trull....och storleken....ja, inget att skryta med kanske. Hur som haver så har vi fått en alldeles underbar dag och kväll ute på sjön. Solen sken på oss hela dagen....så nu har jag antagit ngn form av röd nyans...tror det kallas tomat!?


                      


image99

Bakis? Njaaee...

Fredagen på jobbet löpte på i ungefär samma anda som kvällen innan. Fick veta att världens bästa Nissen tråkigt nog slutar på avdelningen. Kramade även om en gråtandes Selam som har sitt sista arbetspass på tisdag, för att sedan flytta till huvudsta´n. Allt detta sammantaget gjorde att jag cyklade hem med tårar ner för kinderna. Alla andra på stan var lyckliga å studenterna åkte tutandes runt i staden. Jag tror att två jobbiga dagar på jobbet kombinerat med för lite sömn kan vara den bidragande faktorn till dessa tårar. Skönt var det iallafall att få ut det. Laddade sedan om batterierna med en powernap på en fem minuter, sedan var jag fit for fight för en helkväll med tjejerna. Blöt blev den för oss alla...och vi hade verkligen tokroligt. Grillade hemma hos Lina, sedan var det drinkar på balkongen. Fram mot tolv så bar det av till flustret. Dansade några timmar tills vi alla blev trötta och beslutade att det var bäst att bege sig hemåt. En taxitur med Fias pappa Christer, sedan var jag hemma. Konstanterade 1: en riktigt lyckad kväll. 2: Jag har helt underbara vänner. Älskar er!!......sedan inom några få minuter så hade Annelie slocknat gott i sängen.

En partykväll med tjejerna:


                                   Lina                      Fia                           Mimmi                   Maria



Ett par gamla glasögon kan man ha väldigt roligt med!

                                      
Snyggmamas 1:a utekväll!     No Mami-Im not drunk!         Ahh-sluta nypas i baken!    Lina o Herr Ådi!


Gick upp vid tolv idag och jag kan lova att jag inte kände mig fräsch. Håret på tvärsan i en enda tova, mascara långt ner på kinderna och en andedräkt (som kunde fylla vem som helst enligt Tobbe) som hette duga. Denna dag har inte gått i många knop för mig. Jag och Tobbe tog picknickfilten under armen och begav oss till Gamla Uppsala Högar. Hittade en mysig plats för oss själva i skuggan under ett träd. Fick dock inte vara ensamna länge...en bamsefamilj dök upp med sina 7 barn (ja,minst) och därmed var det slut på lugnet. Vi begav oss ganska snart , åkte istället ut till Storvreta och hälsade på mami o papi. Där mumsades jordgubbar! En grillkväll ikväll och nu ska jag återgå jag till att inte göra någonting!!

image91

Sorry kollegor!

Igår var det nationaldagen, jobbade....å det var en bra dag på jobbet. Träffade sedan Lina och Mimmi i stadsparken å tog en kaffe. Va´ med folk det var där!! Verkligen härligt att se att svenska folket börjar så smått fira denna dag. Kvällen bara försvann. Satt på balkongen med en Whiskey och sista sidorna i en superbra bok att rekommendera, "Snabba Cash".

Idag blev det en lite längre sovmorgon än vad jag hade tänkt å sen ganska snart var det bara att ge sig av till jobbet. Å ikväll har det inte varit ngn bra kväll på jobbet....rörigt värre! Usch, jag får skämmas så gnällig som jag har varit ikväll. Men när man får ta över efter andra som jag vet inte vad dom gjort så blir man lätt irriterad. Jag säger inte att jag är ngt gudabarn som gör allt perfekt. Även jag har dagar då jag kanske inte orkat engagera mig fullt ut...å då har folk all rätt att vara besviken på mig. Men det var verkligen mycket på tvärsan ikväll.

Så sorry till alla berörda...att jag varit en gnällig bitch ikväll!!!

(Kan stolt berätta att nu har även jag tagit mig halvvägs genom Snyggmamas utmaning, och det helt utan några som helst problem!!)

Picknick idag!

Idag har det varit riktigt sommarväder. Jag hämtade upp fia och Molly, vi 3 begav oss ner till staden å handlade lunch. Satte oss i stadsparken på en filt och bara njöööt. Fick sällskap av fias syster josefine och hennes lilla hund ragnar. Molly sov å sov...tillslut kunde jag inte låta bli utan var elak nog att väcka henne. Satt å gosade med henne tills det var dags att bege mig på gammelcykeln till jobbet. Än en gång...när andra går hem för ledighet så cyklar jag till jobbet.

Picknick i bilder:

image70 image71

                        
                            Josefine o Ragnar                         Molly                                       Fia

Har varit en lite rörig kväll på jobbet. Inte på grund av att det varit mkt att göra utan tror snarare att solen gjort mig lite förvirrad. Nåväl....tog mig igenom kvällen ganska smärtfritt. Chefen hade inhandlat tårta (jag rörde den inte-jag lovar!) som en liten uppmuntran...och för att fira att Anna(arbetskamrat) å Viktor fått en liten kotte 3/6. Stort grattis till dom!!!


Anna o Viktors lilla Iris

Det har varit en härligt helg!

En helt underbar helg har det varit, och för mig är den inte slut än eftersom jag är ledig idag oxå! Har bytt pass med Nisse så jag börjar inte förrän 14 imorgon. Fredagen gick snabbt... Jobbade, sov, grillade, kollade på finalen av Talangjakten och gick sen ganska snart o sussade för natten.

I lördags tog jag med Mami till Stockholm. Där blev det shopping och fika. Strosade runt i diverse olika kvarter och gränder. Satt vid Södern och tog en öl i solen och pratade länge länge. Lite mer shopping.... Trötta å hungriga slog vi oss ner på en trevlig restaurang. Tog en martini, sen blev det god middag. En Irish Coffe (istället för efterätt) slank också ner. Där satt vi i flera timmar å pratade...... Somnade gott båda två på vägen hem. Kramade om äldsta brorsan Göran innan vi satte oss på bussen till Storvreta. Ja, vi hade en toppendag, Mami å jag.

image48image49

  image53

I söndags tog både jag och Tobbe ut en rejäl sovmorgon.  Hade ju redan lyckats övertala Tobbe att vi var tvugna och gå på en visning på ett jättefint hus. Så det bar av till Drälinge för att kolla på mitt drömhus. Jag hade i min fantasi fått för mig att om bara Tobbe fick se hur fint huset var så skulle han ändra sig och vilja flytta dit med mig med en gång. Men så var tyvärr inte fallet. Även om Tobbe höll med mig om att det var fint så tyckte han att det var för mycket jobb...så det blir inget husköp nu iaf. Okej...jag håller med. Det var mycket jobb med huset. Det var kanske inte mitt drömhus, men så nära det som det kan bli. Hade det bara varit ett sovrum till så hade det verkligen varit mitt drömhus....Ja, så hade jag velat haft lite mera träd runtom... Hur som, huset var verkligen jättefint, det var kul att åka å kolla på det.                                                                                                                                         
På vägen därifrån så svängde vi förbi morfars sommarstuga. Tänkte jag skulle visa hur det såg ut där för Tobbe. Morfar och Anna-Lisa var där. Dom stod å slet med ogräs och jag vet inte allt vad det var...helt tokiga. När vi kom var dom precis på väg att sluta jobba för dagen. Så vi hjälpte till att plocka ordning. Sen bjöd morfar på en Gin. Ja, dom är ju för härliga! Morfar som fyller 93 i sommar och Anna-Lisa som precis fyllt 90.....sliter å jobbar som om dom vore 50. Kul att dom är så pigga.  Gamla och visa har man mycket att lära från dom...

                        

Vi satt där ngn timme å sen bar det av till Morgahage (tror jag det hette) för min och Tobbes del.  Det var sååå härligt!! Fiskade gjorde vi och matsäck hade vi med oss. Efter att försökt ett par timmar att kasta och bara fått upp snäckor, musslor, alger, pinnar så gav vi upp och bara satt å mös en stund. Jag satt där och filosoferade...kom fram till att jag föredrar landet och naturen framför stan. Mer skogsmulle än citychiq!!!!

 

Avrundade kvällen med en alldeles för sen kvällsmat från MAX. Sedan kan jag lova att jag somnade gott!  

image67image65

image68

                                          


                                 

New India är att rekommendera!

Idag har varit en mkt trevlig dag. Tog en liten sovmorgon...så det blev nästan stressigt när jag skulle möta arbetskamraterna. Var ganska punktlig ändå och var vid restaurangen New India någon minut efter 11. Där stod Eva och Elin (Nisse kunde följa med för han var snäll å ställde upp å bytte pass med en annan). Nästintill först in var vi och maten alldeles nylagad. Det blev buffé och det var verkligen kanongott. Tandoorikyckling, indiskt bröd, cyrrykyckling, lammfärs..... Inte nog med god mat utan det var verkligen mysigt att träffa Eva och Elin. Trivs jättebra i deras sällskap. Lyckades gå därifrån lagom mätt (inte sådär tokmätt man alltid lyckas bli efter buffé). Vi hade gott om tid så vi strosade runt, tog en sväng genom stadsparken å kollade på alla fina blommor. Pratade om annat än jobbet och det är kul att lära känna dom utanför sjukhuset. På jobbet blir det lätt att det inte blir så mycket mer än bara jobbsnack. Summan av kardemumman hur som haver är iallafall att jag har verkligen underbara arbetskamrater som jag inte vill vara utan. Vi tre jobbade kvällspass ikväll och det var lika toklugnt som det har varit nu ett tag. Lugnet före stormen brukar man säga vilket säkert stämmer mycket väl i detta fall också. Det spöregnade när jag cyklade hem. Tog ca 10 sekunder sen var jag dyngsur rätt genom kläderna. Fast är det inte lite mysigt med spöregn ändå? Jag tycker nog det....

Elin och Eva

Tulipaner!

Är det inte tjuren Färdinand som sitter under sin korkek? -Nej det är ju Eva!

Aja baja Elin! Se men inte röra!

Sjukhuset kanske inte ser så spännande ut.....

.....men visst verkar dom här sköterskorna ganska förväntansfulla?




RSS 2.0